Laikas, atiduotas gėlėms, darbui ir ūkiui

Naujienos: Savivalda , 2021-10-28 18:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Savivaldybės meras Algirdas Meiženis spalio 27 apsilankė pas Vilmą ir Ričardą Gedvilus Košių II kaime, Bijotų seniūnijoje. Jo tikslas buvo padėkoti ir įteikti Šilalės rajone gražiausiai tvarkomos ūkininkų sodybos nominaciją, kurios Gedvilų sodyba nusipelnė šiais metais.

Meilę gėlėms ir aplinkos gražinimui, anot Vilmos, jai įdiegė jos tėvai – Vanda ir Antanas Grybai. Paklausta, kokios gėlės mieliausios jos širdžiai, sodybos šeimininkė, net negalvodama atsakė, kad rožės, nors tai įnoringa gėlė, bet jai gražiausia.

Ūkininkų sodyba įsikūrusi ant kalno. Nuo vėjų ją saugo gausus būrys medžių, todėl ir gėles sodybos šeimininkė parenka tokias, kurios nebijo pavėsio ir vėjo. Čia sodinama daug vienmečių gėlių, kurių žiedais, pasak Vilmos, galima džiaugtis nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens, o daugiametės žydi tik tam tikrą laiką.

Visuose darbuose Vilmai padeda vyras Ričardas, nors jam ir ūkio darbų per akis, tačiau aplinką padėti tvarkyti niekada neatsisako. Laisvą nuo ūkininkavimo laiką šeimininkai skiria sodybai gražinti taip džiugindami save ir aplinkinius.


Mero patarėja Asta Gestautienė
šaltinis: https://silale.lt/2021/10/laikas-atiduotas-gelems-darbui-ir-ukiui/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN