Pa/tvarios Užgavėnės Klaipėdos senamiestyje 2022

Naujienos: Renginiai , 2022-02-23 19:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Šiemet Klaipėdos etnokultūros centro Užgavėnių šventė „sugrįžta į savo kiemą“ ir kviečia klaipėdiečius bei miesto svečius švęsti Klaipėdos senamiestyje. Vasario 26 d. nuo 16.00 val. šventės veiksmas vyks Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus ir Meno kiemuose (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4). Pa/tvarios Užgavėnės taip pat jungiasi prie Klaipėdos miesto šviesų festivalio, todėl jau nuo vasario 24 dienos kitokią Morę, dailiai apšviestą, bus galima pamatyti ir pasigrožėti Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus kieme (Bažnyčių g. 4) (instaliacijos autorius – Povilas Šorys).

PA/TVARIOS UŽGAVĖNĖS 2022:
* 16.00 val. PERSIRENGĖLIŲ TVARUMO BUMAS
* 17.45 val. TRADICINIS UŽGAVĖNIŲ MŪŠIS ,,KANAPLAŠIS“
* 18.00 val. MORĖS PABAIGTUVĖS

Šių metų Užgavėnėse išgirsime radijo stoties ,,TARARAI“ vedėjo, dirbančio „nuotoliniu būdu“ tiesiogiai iš savo „LAUKO SPA / KONTOROS“, ekskliuzyvines laidas, pavyzdžiui – ,,ATEITIES PERMAINOS“, rubriką – ,,ŠAUKŠTAI PO PIETŲ“ bei daugelį kitų perliukų. Šventės pagrindinis akcentas – tvarumo idėja. Dėl to vyks viešas persirengėlių tvarumo strategijos idėjų ir išėmėjų pri(si)statymas (kūrimas ir įgyvendinimas vietoje – ,,čia ir dabar“). Labai gudriai pasakyta, ar ne? Jeigu norite suprasti, apie ką kalbama, teks patiems ateiti ir viską pamatyti.

Ko mums reikia – DUONOS IR ŽAIDIMŲ! Todėl šventės metu vyks TVARUMO BUMO APŽVALGOS TURAS. Jo dalyviams reikės: aplankyti 1–8 punktus (palapines) – gauti specialų anspaudą – o INFO KIOSKE atsiimti prizą. SVARBU! Žaidimo kortelės bus dalijamos tik laimės ketvirčių metu, gyvai grojant kapelijai „Mingė“! Galit jau dabar pradėti skubėti, nes kortelių skaičius ribotas.

Šventėje taip pat pamatysite įvairių Užgavėnių kaukių bei susitiksite su jų gamintojais (tiek iš medžio, tiek iš papjė mašė (popieriaus)). Maloniai siūlome apžiūrėti ir Raimondo Baškio „Užgavėnių medinukų“ parodą (Daržų g. 10). Na, o sykiu galima užeiti ir pas mūsų kaimynus į „10 Tiltų kiemą“ pasivaišinti blynais bei šiupiniu. Ach, tas saldus blynų kvapas! Jau nekalbant apie išskirtinę galimybę paragauti Sedos pusmarškonės košės. O aktyvaus laisvalaikio mylėtojus pajudėti iš peties kvies judumo centras „MUŠAbėk – vejaRĖK“, kur susipažinsite su įvairiomis etno pramogomis!

Visiems kitiems suplanuotiems Užgavėnių malonumams surašyti ir jaučio odos neužtektų, dėl to geriau ateikite ir pamatysite patys kitokį Morės veidą!

***
Renginys gali būti fotografuojamas ir filmuojamas, o medžiaga patalpinama internete. Šventės metu privaloma laikytis visų LR Vyriausybės nustatytų sveikatos saugos taisyklių ir rekomendacijų.


Pagarbiai,
Žydrūnas Vičinskas
Viešųjų ryšių koordinatorius
Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centras
Daržų g. 10, LT-91246 Klaipėda
Mob. tel. nr. +370 69370870
z.vicinskas@etnocentras.lt
www.etnocentras.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN