Pareiga akimirksniu poilsio režimą perjungia į darbo režimą

Naujienos: Teisėtvarka , 2022-03-05 07:32
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

Šiaulių r., Kairių mstl., prie ežero, du Šiaulių apskrities policijos pareigūnai po darbo su draugais ramiai sau leido vakarą. Tačiau ramybę nutraukė čia atvykusio kito automobilio vairuotojo elgesys, kuris Šiaulių AVPK Patrulių rinktinės vyriausiąjį patrulį Dovydą Uzdilą ir jo kolegę iš Radviliškio policijos komisariato Deimantę Dambrauskaitę automatiškai perjungė iš poilsio į darbo režimą. Policijoje tarnaujantis jaunimas negalėjo likti abejingas stebimam vaizdeliui ir ėmėsi veiksmų nelaimei užbėgti už akių.

Sėdėdami automobilyje, jie pamatė, kad į automobilių stovėjimo aikštelę įsuko SEAT IBIZA, kuriame sėdėjo keletas vyrų. Iš automobilio išlipęs vairuotojas buvo akivaizdžiai neblaivus. Rankose laikydamas alkoholio butelį, jis svirduliavo aplink automobilį, kažką šūkavo sėdintiesiems viduje. Kurį laiką pasvirduliavęs, vyras sėdo į transporto priemonę, buvo matyti, kad salone vyksta išgertuvės. Staiga automobilis pajudėjo ir nuvažiavo link Kairių miestelio. Šeštus metus policijoje dirbantis Dovydas ir du metus čia tarnaujanti Deimantė yra matę ne vieną tragišką girto vairuotojo kelionės baigtį. Todėl Demantė iš karto paspaudė savo automobilio akceleratoriaus pedalą ir nusekė paskui pavojų ne tik sau, bet ir kitiems keliantį vairuotoją, o Dovydas iškvietė tarnyboje esančius kolegas. Plento gatvėje automobilis SEAT IBIZA pradėjo keistai judėti – perjunginėdamas šviesas, tai sustodavo, tai vėl pradėdavo riedėti. Deimantė savo automobiliu aplenkė girto vairuotojo valdomą automobilį, o iš automobilio iššokęs Dovydas pribėgo prie jo ir pareikalavo vairuotojo išlipti, kad šiam nekiltų noras toliau važiuoti. Vairuotojas pakluso ir net nebandė įrodinėti, kaip dažnai būna, kad jis blaivus. Vyras pripažino prie ežero vartojęs alkoholį.

Atvykę vyriausiųjų patrulių kolegos sulaikytajam nustatė 2,03 prom. girtumą. 29 metų vairuotojas buvo uždarytas į areštinę. Šis šiaulietis pareigūnams gerai pažįstamas. Vyras teisės vairuoti nėra įgijęs, tačiau per pastaruosius trejus metus prie vairo neblaivus jis sulaikomas jau penktą kartą. Už tai vieną kartą baustas administracine tvarka, o tris kartus jam buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai ir jis buvo teisiamas, nes automobilį vairavo būdamas vidutinio girtumo. Dvi transporto priemonės, teismo sprendimu, buvo konfiskuotos. Paskutinį teismo nuosprendį dėl savo neadekvataus elgesio – transporto priemonės vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, jis išklausė vasario 18 d. Vyrui skirta 50 parų arešto, baudžiamojo poveikio priemonė - turto konfiskavimas, ir penkeriems metams uždrausta naudotis specialia teise – vairuoti transporto priemones. Kadangi tokios teisės jis neturi, tai penkerius metus ir norėdamas negalės jos įgyti.

Trečią dieną po šio teismo nuosprendžio, šiaulietis su draugais surengė prie ežero pikniką ir vėl girtas automobiliu erzino likimą. Jei ne laiku čia užsukę Deimantė Dambrauskaitė ir Dovydas Uzdila, neaišku, kaip būtų pasibaigusi girto vairuotojo kelionė. Vairuotojui pradėtas ketvirtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo išgėrus.


Atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN