Poetės, vertėjos Vilijos Žalienės knygos „Sparnuotieji bičiuliai“ pristatymas Akmenės rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Naujienos: Švietimas , 2022-05-25 20:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Viešosios bibliotekos E. Meškienės vardo konferencijų salėje įvyko literatūrinis renginys - poetės, vertėjos Vilijos Žalienės knygos „Sparnuotieji bičiuliai“ pristatymas jauniesiems bibliotekos skaitytojams, lankytojams. Viešosios bibliotekos direktorė Zita Sinkevičienė literatūrinį renginį pradėjo prasmingomis mintimis apie knygą ir paskaitydama poetės Vilijos Žalienės eilėraštį apie paukštį iš naujos poetės knygos. Skaitytojų aptarnavimo-informacijos skyriaus vaikų erdvės bibliotekininkė Aurelija Gerulskienė paskaitė poetės eilėraštį apie gamtą.

Poetė, vertėja Vilija Žalienė išleido poezijos knygas: ,,Ugnies giesmė“, ,,Būties rasa“, ,,Begalybės džiaugsmas“, ,,Sakmė apie Gabiją“, išvertė tris dailininko, rašytojo ir mokslininko N. K. Rericho poezijos ir Gyvosios Etikos rinkinius ,,Morijos gėlės“, ,,Morijos sodo lapai. Šauksmas“, ,,Morijos sodo lapai. Nušvitimas“. 2021 metais Vilija Žalienė išleido naujausią knygą vaikams ,,Sparnuotieji bičiuliai“. Eilėraščiai apie paukščius iliustruoti 24 žinomų menininkų fotografijomis, tad teks įsiskaityti, įsižiūrėti, o paskui iš spalvų, iš eilėraščių atpažinti, kas lakioja ir čiulba aplinkui.

Literatūriniame renginyje dalyvavo Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Buratinas“ grupė, jaunieji bibliotekos lankytojai, Saulėtekio progimnazijos jaunieji gimnazistai, mokytojos, bibliotekininkės. Eugenijos Meškienės vardo konferencijų salėje poetė Vilija Žalienė prasmingai pristatė savo knygą vaikams „Sparnuotieji bičiuliai“. Skaitytojai kartu su poete Vilija Žaliene sveikino žodžiais grožį, gamtą, knygą. Poetė supažindino su knygos iliustratoriais, garsiais fotografais, jų fotografijomis. Visi renginio dalyviai kartu skaitė, dainavo, atpažino paukščius, jų balsus. Garsinis knygos skaitymas jauniesiems skaitytojams - įdomi patirtis.

Viešosios bibliotekos direktorė Z. Sinkevičienė padėkojo poetei, vertėjai už knygos pristatymą, palinkėdama kūrybinių sėkmių. Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Buratinas“ „Bitutės“ grupės vaikučiai ir auklėtoja padėkojo poetei, vertėjai Vilijai Žalienei už kūrybą.

Poetė Vilija Žalienė Viešosios bibliotekos skaitytojams padovanojo 2 knygas su autografais „Sparnuotieji bičiuliai“ ir „Linksmosios pratybos“, palinkėdama knygų skaitymo.

Renginyje koncertavo Akmenės rajono meno mokyklos birbynininkai.



Viešosios bibliotekos informacija
šaltinis: https://akmene.lt/poetes-vertejos-vilijos-zalienes-knygos-sparnuotieji-biciuliai-pristatymas-akmenes-rajono-savivaldybes-viesojoje-bibliotekoje/4328


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN