Vaikai pabuvojo Prezidentūroje (Akmenės r.)

Naujienos: Švietimas , 2022-12-28 06:02
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenės rajono švietimo įstaigos įsijungė į Pirmosios šalies ponios Dianos Nausėdienės inicijuotą „Namų jaukumo“ akciją. Mokyklose technologijų mokytojos su mokiniais ir darželių auklėtojos su auklėtiniais gamino namelius, skirtus Lietuvos Respublikos Prezidento rūmų eglei.

Ventos gimnazijos moksleiviams buvo patikėta šiuos namelius nuvežti ir sudalyvauti Prezidento ir Pirmosios ponios organizuotoje popietėje. Prezidentūros Baltojoje salėje susirinko akcijos dalyviai iš visos Lietuvos. Prezidentas ir Pirmoji ponia šiltai bendravo, domėjosi iš kur vaikai atvyko. Grojo, dainavo, pasakojo apie kūčių laikotarpio papročius ir burtus tautinio ansamblio „Virvytė“ dalyviai. Jie pakvietė vaikus įsijungti į ratelius bei kitus advento laikotarpio žaidimus. Prezidentas ir Pirmoji ponia pakvietė nusifotografuoti prie akcijos dalyvių gamintais nameliais papuoštos eglutės. Ne tik nusifotografavome, bet ir maloniai pabendravome. Prezidentą nustebino lietuviškai prabilusios mūsų gimnazijoje besimokančios ukrainietės.

Visi vaikai gavo dovanų. Po renginio aplankėme didžiąją Vilniaus eglę Katedros aikštėje, o prie Rotušės mąžąją Maisto banko eglutę. Pasigrožėdamos kalėdiniais papuošimais ėjome senamiesčio gatvėmis. Ši kelionė - tai neįkainuojama bendravimo patirtis.


Ventos gimnazijos dailės ir technologijų mokytoja Zita Staškienė
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/vaikai-pabuvojo-prezidenturoje/5050


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN