Sulaikyti asmenys pasikėsinę sunaikinti svetimą turtą Plungėje visuotinai pavojingu būdu (Video)

Naujienos: Teisėtvarka , 2023-02-03 03:24
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Plungės r.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai kartu su Plungės r. PK pareigūnais nustatė ir sulaikė asmenis, įtariama kelis kartus pasikėsinusius sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas Plungės r. PK, 2022 m. liepos pabaigoje gavus vieno iš nukentėjusiųjų asmenų pareiškimą dėl Plungės mieste statomo namo teritorijoje kilusio gaisro, kurio metu apdegė/ aprūko kieme buvę statybiniai blokeliai.

Jau tuomet kilo įtarimų, jog galimai buvo bandoma padegti kaimyniniame sklype esantį garažą, į kurio stogą mestas uždegtas padegamasis užtaisas.

2022 m. rugpjūčio pradžioje buvo gautas jau minėto kaimyninio namo savininko pareiškimas dėl bandymo padegti garažą, kurio metu, akmeniu išdaužus garažo mansardos lango stiklą, į garažą buvo mestas padegamasis užtaisas, kuriam nukritus ant grindinio, aprūko kieme stovėjęs automobilis.

Tolesnis šių įvykių, sukėlusių atgarsį vietos bendruomenėje, ikiteisminis tyrimas atliktas kartu su KPONTV pareigūnais.

2022 m. rugpjūčio viduryje buvo trečią kartą pasikėsinta padegti minėto gyvenamojo namo teritorijoje esantį garažą – į jį buvo mestas uždegtas butelis su padegamuoju skysčiu, kuris nukrito ant grindinio.

Visais trimis atvejais galimų sunkių padarinių ir didelės žalos pavyko išvengti, nes laiku sureagavo žmonės ir neleido įsiplieksti kilusiems gaisrams.

Atlikus kompleksinius tyrimo veiksmus, 2022 m. rugsėjo-spalio mėn. KPONTV ir Plungės rajono PK pareigūnai nustatė ir sulaikė minėtų nusikaltimų padarymu įtariamus 4 asmenis.
Kaune sulaikytas 32 m., anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimą, vagystes, plėšimą, fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą teistas, niekur nedirbantis, šio miesto gyventojas.

Bendradarbiaujant su Marijampolės apskrities VPK KPONTS pareigūnais, tą pačią dieną Marijampolėje sulaikytas 20 m., anksčiau už vagystę, melagingą skundą, pareiškimą, pranešimą ar parodymus teistas, vienoje iš uždarųjų akcinių bendrovių dirbantis marijampolietis.
Po kelių dienų Marijampolėje sulaikytas 27 m., anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimus, vagystes, turto sunaikinimus ar sugadinimus, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams, kalinio pabėgimą teistas, niekur nedirbantis, šio miesto gyventojas. Kratos metu pastarojo gyvenamojoje vietoje rasta psichotropinė medžiaga.

Tęsiant tyrimo veiksmus Kaune sulaikytas 29 m., anksčiau už viešosios tvarkos pažeidimus, fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimą arba pagrobtojo panaudojimą, grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimą, sukčiavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis teistas, niekur nedirbantis, kaunietis.

Įtariama, kad būtent pastarasis 29 m. vyriškis, pasitelkęs kitus bendrininkus, organizavo garažo, esančio Plungėje, gyvenamojo namo teritorijoje, padegimus.

Visiems keturiems asmenims pareikšti įtarimai dėl pasikėsinimų sunaikinti ar sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu. Dar du asmenys – 20 m. vaikinas ir 30 m. moteris, kartu su įtariamaisiais vykę į nusikaltimo padarymo vietą, apklausti specialiaisiais liudytojais.

Visi keturi įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Trims įtariamiesiems buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau vienam (27 m.) įtariamajam buvo pakeista į įpareigojimą periodiškai registruotis policijos įstaigoje, dokumentų paėmimą bei rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Ketvirtam (20 m.) įtariamajam paskirtas įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūra.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.



  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN