Jubiliejinė vokiečių kalbos šventė (Kelmė)

Naujienos: Švietimas , 2023-05-10 21:27
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Gegužės 3-6 dienomis Kelmėje viešėjo svečiai iš Vokietijos, Vartburgo (Wartbug) regiono. Pagrindinis vizito tikslas – kasmet Kelmėje rengiama vokiečių kalbos šventė – šiemet jubiliejinė, surengta jau 20-tąjį kartą.

Atvykusiuosius gegužės 4 d. Savivaldybės salėje priėmė Kelmės rajono savivaldybės meras. Susitikime dalyvavo ir savo srities pranešimus pristatė Kelmės turizmo ir verslo centro direktorė Vilija Virbickė, Kelmės verslininkų sąjungos pirmininkas Vytautas Sirusas, ūkininkų sąjungos pirmininkas Martynas Puidokas, savo srities veiklą pristatė Kelmės rajono savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Laima Tyliutė, Turto valdymo skyriaus vedėja Vaida Kaulokienė, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Justina Zaleckienė. Savo produkciją susitikimo metu pristatė ir susitikimo dalyvius vaišino Kelmės rajono verslininkė Snieguolė Zavadskienė ir ūkininkas Aldas Petrulaitis.

Tą pačią dieną svečiai aplankė Tytuvėnų bažnyčios ir vienuolyno ansamblį, dalyvavo Europos dienos minėjimo koncerte Kelmės „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje.

Gegužės 5 d. „Aukuro“ pagrindinėje mokykloje įvyko 20-toji vokiečių kalbos šventė. Šventėje dalyvavo svečiai iš Vokietijos Federacinės Respublikos Vartburgo (Wartburg) regiono, Vokietijos Federacinės Respublikos ambasadoriaus pavaduotojas dr. Peter Buschmann, Goethe (Gėtės) instituto atstovė Anna Maria Strauss. Šventės metu buvo atnaujinta bendradarbiavimo sutartis tarp Kelmės Aukuro pagrindinės mokyklos bei Vartburgo (Wartburg) regiono Dermbacho (Dermbach) pagrindinės mokyklos. Šventinę programą sudarė mokinių pranešimai įvairiomis jiems aktualiomis temomis vokiečių kalba bei pramoginiai pasirodymai. Šventės metu taip pat buvo aptarti mokinių pasiekimai per mokslo metus ir apdovanoti vokiečių kalbos konkursų prizinių vietų laimėtojai bei jų mokytojai – Goethe (Gėtės) instituto atstovė Anna Maria Strauss penkiolikai Kelmės rajono aštuntokų įteikė tarptautinio vokiečių kalbos egzamino pažymėjimus.


šaltinis: https://www.kelme.lt/jubiliejine-vokieciu-kalbos-svente/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN