Nuo šiol Duobelėje žydi ir Akmenės krašto alyva (Akmenės r.)

Naujienos: Savivalda , 2023-06-08 22:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Savivaldybės vicemerai Tomas Martinaitis ir Inga Vismantienė dalyvavo tradicinėje Duobelės savivaldybės (Latvija) šventėje „Alyvų festivalis“. Be akmeniškių į šventę atvyko delegacijos iš Shidnytcios (Ukraina), Ungenio (Moldova), Konino (Lenkija), Jozefow nad Wisla (Lenkija), Viru-Nigulos (Estija), Smolnn (Vokietija), Joniškio.

Svečiams šeimininkai aprodė savo pasididžiavimą didžiausią Pabaltijyje alyvų sodą, supažindino su kitomis krašto gražiausiomis vietomis: Vecausės rūmais, kuriuose surengtas edukacinis užsiėmimas, Tervetės parku. Šventėje surengta sporto pasirodymų, koncertų, mugių, vietos produktų edukacijų. Renginio dalyviai, meno mėgėjų kolektyvai ir svečiai šventinėje eisenoje pražygiavo Duobelės pagrindine gatve.

Duobelės savivaldybės meras Ivars Gorskis surengė oficialų priėmimą užsienio svečių delegacijoms. Vicemerai T.Martinaitis ir I.Vismantienė merui I.Gorskiui įteikė simbolinę atminimo dovaną – alyvos sodinuką, kad nuo šiol tarp daugybės Duobelės alyvų žydėtų ir Akmenės krašto alyva.

Dalies savivaldybių, viešėjusių Latvijoje, delegacijos šį savaitgalį atvyks ir į „Akmenės smuikelio“ šventę: Akmenės rajono savivaldybė oficialiai bičiuliaujasi su Shidnytsios, Konino, Viru – Nigulos savivaldybėmis. O su Duobelės savivaldybe bus pasirašyta atnaujinta tarpusavio bendradarbiavimo sutartis. Abi savivaldybės draugauja jau kelis dešimtmečius, tačiau tai apibrėžiančias sutartis, dažniausiai dėl Latvijos administracinių reformų, prisireikia vis atnaujinti.


Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyrius
šaltinis: https://www.akmene.lt/naujienos/nuo-siol-duobeleje-zydi-ir-akmenes-krasto-alyva/5660


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN