Choreografinė pasaka „Sena sena istorija“ kvietė nusikelti į magijos ir stebuklų pasaulį

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2023-12-15 13:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2023 m. gruodžio 13 d. Šiaulių kultūros centro Didžioji koncertų salė skendėjo magijos pursluose – čia vyko premjera – choreografinė pasaka E. T. A. Hofmano pasakos motyvais „Sena sena istorija“. Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ (meno vad. M. Kosaitis, meno vad. asist. V. Adomėnaitė-Butnorienė) organizuojamas renginys žiūrovus kvietė nusikelti į stebuklų pasaulį, kuriame iš naujo susipažino su pasauline klasika tapusia legenda „Spragtukas“. Teatralizuotoje pasakoje nepaprastas akimirkas dovanojo ne tik jaunieji šokėjai, bet ir Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblis „Kalatinis“ (meno vad. I. Šerpytienė, E. Račkauskas).
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Per 60 metų gyvuojanti Šiaulių kultūros centro choreografijos studija „Aušrelė“, šiuo metu vadovaujama Mindaugo Kosaičio, kas du metus Šiauliams ir miesto svečiams pristato naujus choreografinius spektaklius. Graži idėja jau tapo tradicija, todėl šiemet, gruodžio 13 d., kolektyvas bendruomenei padovanojo naują teatralizuotą choreografinę pasaką E. T. A. Hofmano pasakos motyvais „Sena sena istorija“.

Teatralizuotas spektaklis „Sena sena istorija“ žiūrovus nukėlė į magiškiausią istoriją apie „Spragtuką“. Nesenstančios klasikos įkvėptame spektaklyje žiūrovai išvydo originalią istorijos interpretaciją. Teatralizuotoje pasakoje pasirodė jaunieji šokėjai, kurie, skambant įvairių kompozitorių klasikinei muzikai, stebino savo grakščiais šokio judesiais. Magijos ir svajonių kupino spektaklio scenoje bėgiojo pelytės, katytės, Spragtukas ir mergaitė, o stebuklingai atgijusios snaigės, šventinės dovanėlės ir kiti personažai nukėlė žiūrovus į nuotykių pasaulį, į kurį norisi sugrįžti vėl ir vėl.

Choreografijos studijos meno vadovas neslėpė jaudulio, tačiau yra įsitikinęs, kad didelių pastangų ir bendradarbiavimo dėka gimsta tikri stebuklai. „Žinoma, jaudulys yra, bet taip pat yra ir didžiulis noras, kad viskas pavyktų sklandžiai. Ruoštis ir repetuoti pradėjome jau nuo rudens pradžios, dėliojome visus taškus ant „i“, kad žiūrovai iš spektaklio išsineštų daug teigiamų įspūdžių“, – sakė Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ meno vadovas Mindaugas Kosaitis ir priduria, kad vaikai į kiekvieną naujovę reaguoja entuziastingai, su užsidegimu, labai stengėsi per repeticijas ir nekantriai laukė pasakos premjeros.

Žiūrovų taip pat laukė nepaprastai graži scenografija – įžengus į Šiaulių kultūros centro Didžiąją koncertų salę publiką pasitiko Kalėdų magija: dekoracijomis išdabinta menė, kurioje vyko stebuklinga šventinė puota ir, žinoma, Kalėdų eglutė.

Kaskart į naujo kūrinio programą choreografijos studija „Aušrelė“ įtraukia aktorius, dainininkus ar šokėjus. Choreografinėje pasakoje „Sena sena istorija“ šiemet pagrindiniams šokėjams epizoduose padėjo Šiaulių kultūros centro liaudiškų šokių ansamblis „Kalatinis“ (meno vad. I. Šerpytienė, E. Račkauskas).

Choreografinės pasakos įgyvendinimas nebūtų toks sklandus, jei ne stropus kolektyvas. Prie renginio prisidėjo visa komanda: meno vadovas Mindaugas Kosaitis, meno vadovo asistentė Vita Adomėnaitė-Butnorienė, akompaniatorius Maksas Perepečkinas, kultūrinės veiklos vadybininkė Zita Mundinienė.

Tikimasi, kad teatralizuota pasaka „Sena sena istorija“ mažiesiems žiūrovams padovanojo teigiamų emocijų pliūpsnį, o patirtų naujų įspūdžių užteks visam kalėdiniam laikotarpiui.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro choreografijos studijos „Aušrelė“ kultūrinės veiklos vadybininkė Zita Mundinienė, mob. +370 614 19 562, e. p. zita.mundiniene@siauliukc.lt.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN