KALĖDINIŲ KOMPOZICIJŲ GAMYBA KAIRIŲ BIBLIOTEKOJE

Naujienos: Renginiai , 2023-12-22 09:07
El. pašto adresas: kairiaibiblioteka@gmail.com
Vietovė: Šiaulių r.

rtėjant vienai iš gražiausių žiemos švenčių, Kairių biblioteka kartu su Kairių bendruomene organizavo edukacinį užsiėmimą „Kalėdinės kompozicijos gaminimas“.

Gruodžio 8 d. Kairių bibliotekoje susibūrė entuziastingi bendruomenės nariai. Edukacinė popietė „Kalėdinės kompozicijos gamyba“ tapo tikru kūrybiškumo židiniu, kur visi siekė sukurti nepakartojamą kalėdinę puošmeną.

Biblioteka pakvipo pušimis ir eglėmis, o edukaciją vedė Kairių bendruomenės pirmininkė Audronė Bagvilienė, kuri ne tik dalijosi patirtimi, bet ir skatino kiekvieną išreikšti savo kūrybinį potencialą.

Gamybos procesas prasidėjo naudojant gamtines medžiagas – pušų, eglės ir kadagio šakeles, kurias kiekvienas dalyvis rinkosi su ypatingu dėmesiu. Kiekviena šakelė buvo kaip mažas stebuklas, prisidedantis prie kalėdinės magijos.

Kompozicijų dekoravimui naudoti kankorėžiai, ąžuolo gilės, kaštonai ir kitos gamtos gėrybės, kurios leido kiekvienam pasireikšti savo kūrybingumui. Kiekvienas žingsnis buvo atliktas su didžiausiu noru ir meile, nes kiekvienas siekė sukurti ne tik gražią, bet ir prasmingą kompoziciją. Sukurtas kompozicijas galima lyginti su kalėdinėmis žvaigždėmis – spindinčiomis, unikaliomis ir nepakartojamomis.

Baigus darbus, susėdus prie draugų ir bendraminčių, visi dalyviai vaišinosi aromatinga kakava ir skanu obuolių pyragu.

Aptariant sukurtas kompozicijas, nuo kiekvienos sklido pasitenkinimo ir džiaugsmo banga. Kiekvienas dalyvis nešė su savimi ne tik savo kūrinį, bet ir dalį širdies, kurią įdėjo į kiekvieną detalę. Kalėdinės kompozicijos tapo gyvomis istorijomis, kuriose susipynė kiekvieno žmogaus unikalumas ir bendruomenės vienybė.

Dalyvaudami šiame nuostabiame užsiėmime, mes išgyvenome ne tik kūrybinį malonumą, bet ir pasimokėme vertingų dalykų iš mūsų nuostabios bendruomenės pirmininkės Audronės. Norime nuoširdžiai padėkoti jai už nuostabius mokymus, kurie leido mums suvokti kalėdinių kompozicijų kūrimo subtilybes ir atskleisti savo kūrybiškumą.

Ramutė Preimontienė,
Kairių bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė
Nuotraukos Audronės Bagvilienės ir Ramutės Preimontienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN