Ryškėnų kaimo bendruomenė įgyvendino Telšių rajono savivaldybės remiamą projektą ,,Socialinių paslaugų plėtra Ryškėnų seniūnijoje“

Naujienos: Savivalda , 2023-12-30 14:54
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Ryškėnų kaimo bendruomenė šių metų spalio – gruodžio mėnesiais įgyvendino Telšių rajono savivaldybės remiamą projektą ,,Socialinių paslaugų plėtra Ryškėnų seniūnijoje“.

Jo tikslas - didinti bendruomenės narių įgūdžius ir motyvaciją spręsti asmenines ir bendruomenėje

kylančias socialines problemas, mažinti socialinę atskirtį.

Projekto veiklos buvo orientuotos į tai, kad didėtų bendruomenės narių įgūdžiai ir motyvacija spręsti asmenines ir bendruomenėje kylančias socialines problemas. Ryšių tarp įvairių asmenų grupių stiprinimui ir šių grupių telkimui buvo organizuojama edukaciniai užsiėmimai paskaitos, mokymai.

Projekto naudą pajuto 90 bendruomenės narių. Projekto dalyviai buvo supažindinti su socialine politika, socialinių paslaugų bei kompensacijų skyrimo tvarka. Pagyvenusių žmonių dienai pažymėti buvo organizuotas renginys, dalyviai išklausę koncerto, pasivaišino, padiskutavo prie kavos puodelio.

Edukacinio užsiėmimo „Pažink savo kaimą“ metu Magdalena Gedvilienė projekto dalyvius supažindino su karaliaus Ringaudo dvaro istorija, moterys gamino žemaitišką kastinį, kuriuo visi vaišinosi. Dalis projekto dalyvių padėjo tvarkyti teritoriją - grėbė lapus.

Žolininkė, rašytoja, fitoterapeutė Giedrė Bružienė su projekto dalyviais susitiko Ryškėnų bendruomenės vaikų dienos centre. Ji atsivežė visą krepšį žolelių ir papasakojo apie sveiką gyvenimo būdą, paaiškino kaip pasigaminti ir naudoti arbatas, dalyviai ragavo įvairių arbatų, diskutavo, klausėsi patarimų įvairiais sveikatos gerinimo klausimais.

Projekto dėka Vaikų dienos centro sporto salėje du kartus per savaitę aktyviai mankštinosi bendruomenės moterys, ir pasibaigus projektui mankštinsis toliau.

Vyko edukaciniai užsiėmimai – teatralizuotas Adventinio vainiko pynimas, imbierinių sausainių kepimas, papuošalų gamyba iš vilnos, žvakių liejimas, bibliotekoje vyko viktorina ,,Sveikata-brangiausias žmogaus turtas”.

Organizuota išvyka į Kretingos žiemos sodą, sudalyvauta edukaciniame užsiėmime - pasigaminome kalėdinių saldainių, aplankyta Palanga.

Didelis būrys pagyvenusių žmonių dalyvavo eglutės įžiebimo šventėje, vaišinosi karšta arbata, imbieriniais sausainiais, klausėsi nuotaikingo grupės – LOTUS koncerto.

Artėjant Šv. Kalėdų šventei aplankyta 20 vienišų bendruomenės gyventojų, įteiktos dovanėlės.

Po Šv. Kalėdų surengta nuotaikinga popietė, dalyvaujant koplyčios klebonui Vaidui Buivydui,

aptartos vykdyto projekto veiklos, nutarta ir sekančiais metais pagal galimybę dalyvauti projektinėje veikloje ir plėsti bendravimą, keliones, savišvietą ir pagalbą vienas kitam.

Projektas įgyvendintas Telšių rajono savivaldybės, Ryškėnų kaimo bendruomenės ir projekto dalyvių nuosavomis lėšomis.


šaltinis: https://telsiai.lt/naujienos/ryskenu-kaimo-bendruomene-igyvendino-telsiu-rajono-savivaldybes-remiama-projekta-socialiniu-paslaugu-pletra-ryskenu-seniunijoje


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN