Remigijus Žemaitaitis: gera naujiena dėl Šilalės vaikų darželio

Naujienos: Savivalda , 2019-10-01 19:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Centrinė projektų valdymo agentūra sutinka keisti Šilalės lopšelio-darželio „Žiogelis“ priestato projektą ir leisti apstatyti jį paprastesniais baldais. Apie tai Šilalės rajono savivaldybės merui Algirdui Meiženiui atvykęs pranešė Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, tarpininkavęs savivaldybei derybose su agentūra. Pagal ankstesnį projektą naujasis darželio priestatas turėjo būti apstatytas klijuoto medžio baldais, tačiau po keturis kartus skelbto viešo konkurso neatsirado įmonių, kurios apsiimtų tokius baldus pagaminti. Dabar savivaldybės administracija galės skelbti medžio drožlių baldų pirkimo konkursą, ir užstrigę vaikų darželio reikalai pagaliau pajudės iš mirties taško.

- Derybos nebuvo lengvos, - sakė merui Seimo narys. - Juk ankstesnė savivaldybės administracija sutiko su projekto reikalavimais, vadinasi, dabartinė turėtų vykdyti buvusiosios įsipareigojimus. Tačiau agentūros vadovybė suprato, kad padėtis tapo absurdiška: vaikų darželio priestatas jau pastatytas ir stovi tuščias, kada eilėje laukia per šimtą vaikų. Jeigu keturis kartus neatsirado rangovų, kurie pagamintų klijuoto medžio baldus, tai mažai vilties, kad jų atsirastų iš penkto ar šešto karto. Pagaminus baldus iš paprastesnės medžiagos, viešasis interesas ne tik nenukentėtų, bet ir būtų apgintas. Dar liko suderinti keletą formalių smulkmenų, ir savivaldybė galės skelbti naują konkursą.

Visos smulkmenos jau suderintos, naujas konkursas paskelbtas, baldai užsakomi iš lengviau pagaminamų medžio drožlių plokščių. Tai jau antras atvejis, kai Seimo narys R. Žemaitaitis padeda merui A. Meiženiui spręsti buvusiosios rajono valdžios paliktas vaikų darželio problemas. Šį pavasarį paaiškėjo, kad priestato grindys ir palangės sudėtos ne tokios medžiagos, kaip numatyta projekte. Centrinė projektų valdymo agentūra dėl tokio pažeidimo atsisakė finansuoti projektą, ir iškilo pavojus, kad savivaldybei teiks į šalies biudžetą grąžinti 250 tūkstančių priestato statybai skirtų eurų. Tačiau rajono vadovams kartu su Seimo nariu pavyko įtikinti agentūros vadovybę, kad nuo to nukentėtų tik rajono gyventojai, o ypač – vaikai, ir ši sutiko iš dalies pakeisti projektą.

- Kiek galėdamas padėsiu taisyti konservatorių ir jų koalicijos paliktas klaidas, - patikino merą R. Žemaitaitis. - Tačiau iš jų paveldėta nesąmonė su vadinamąją „voverių autostrada“ nuo Šilalės link Šilų kaimo, kada gudručiai pėsčiųjų ir dviračių taką suprojektavo valstybės miške, jokiam taisymui netinkama. Mėginti Vyriausybės prašyti savivaldybei atiduoti dalį valstybei priklausančio pušyno būtų pernelyg ilgas procesas. Teisingai darote, kad kviečiatės projektuotojus ir verčiate taisyti jų klaidas. Pamažu ištaisysite buvusiųjų nevykusius darbus, - pritarė Seimo narys.

Meras A. Meiženis supažindino R. Žemaitaitį su kai kuriais savo planais, ir Seimo narys itin gerai įvertino koalicijoje pradėtą brandinti idėją skirti 100 eurų kompensacijas į vaikų darželį nepatekusių vaikų priežiūrai.

- Akivaizdu, kad pastatytas vaikų darželio priestatas visų laukiančių nesutalpins, ir dalis vaikų liks stovėti eilėje. Labai gera ir socialiai teisinga idėja mokėti kompensacijas į darželį nepatekusių vaikų priežiūrai. Svarbu, kad skiriamos lėšos pasiektų tikslą ir būtų skiriamos auklėms samdyti, - sakė Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.



Petras DARGIS,
Savivaldybės mero patarėjas

Autoriaus nuotrauka
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Remigijus-zemaitaitis-gera-naujiena-del-vaiku-darzelio


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN