Šilalės rajone, Obelyne paminėta Pasaulinė gyvūnijos diena

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2019-10-14 21:07
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šv. Pranciškus dar kitaip minimas - gyvūnų globėju, todėl spalio 4- oji, Šv. Pranciškaus diena buvo paskelbta ir Pasauline gyvūnijos diena. Jos metu skatinama susimąstyti apie gyvūnijos apsaugą, gyvūnų teises ir priežiūrą. Paminėti šv. Pranciškaus Asyžiečio – gyvūnų globėjo dienos į laisvalaikio salę rinkosi ir Obelyno bendruomenės nariai kartu atsivesdami ir savo augintinius. Susirinkusieji aptarė kokių taisyklių reikia laikytis gyvūnų šeimininkams, kaip pasirūpinti augintiniais važiuojant kartu automobilyje. Bendruomenės pirmininkė įteikė dovanėlę Evelinai Dauskurtaitei, kuri neliko abejinga pamestam, kenčiančiam šuniukui ir priglaudė jį savo namuose. Kadangi Obelyno bendruomenė dalyvauja projekte „Eismo saugumas bendruomenėse -2019“, tad prisimintos Kelių eismo taisykles ir reikalavimai vadeliotojams, gyvulių ar paukščių varovams bei raiteliam. Vakaro metu, dalyviai teisingai atsakę į saugaus eismo klausimus buvo
apdovanoti šviesą atspindinčiomis liemenėmis. O pieno supirkimo punktų atstovams buvo padalinti atšvaitai, kuriuos jie įpareigoti įteikti pieno supirkimo punktų lankytojams. Baigiantis renginiui vieni kitiems palinkėjome būti matomiems keliuose saugoti save ir savo augintinius.


Obelyno bendruomenės centro pirmininkė Silvijana Trijonaitienė
Foto Vaclovas Trijonaitis


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN