Pagerbti Šilalės kraštui nusipelnę žmonės

Naujienos: Savivalda , 2019-12-14 17:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Kasmet, artėjant didžiosioms metų šventėms, vyksta jau tradicija tapusi Šilalės rajono savivaldybės Padėkos diena, kurios metu įteikiami „Pagarbos lašai“. Gruodžio 13 d. vykusio renginio metu apdovanojimai įteikti 9 Šilalės kraštui nusipelniusiems gyventojams. Pasidžiaugti kraštiečių pasiekimais ir pasiklausyti nuostabaus koncerto susirinko pilna salė šilališkių ir svečių.

„Gerumas ne tik didžiausia vertybė, gerumas – vertybių motina. Yra vienas trumpas žodis, kuris visose kalbose turi daugiau prasmės negu kiti žodžiai. Tai žodis Ačiū. Jis stiprina draugystę, kuria šiltesnius santykius ir nieko nekainuoja“ – sakė renginio vedėja Loreta Bartkutė ir į sceną padėkoti nusipelniusiems gyventojams už praėjusių metų įvykius ir gerus darbus pakvietė Šilalės rajono savivaldybės merą Algirdą Meiženį ir Administracijos direktorių Valdemarą Jasevičų.

„Pagarbos lašai“ įteikti:

Laimai Gestautienei, Laukuvos miestelio bendruomenės narei, už Laukuvos miestelio išskirtinio įvaizdžio kūrimą ir bendruomenės įtraukimą į šią veiklą. Moteris, tapusi Laukuvos bendruomenės nare, kartu su vyru aktyviai dalyvauja puošiant Laukuvą įvairiomis progomis. Jos sukurtos ir kartu su bičiuliais pagamintos skulptūros suteikia miesteliui išskirtinumo, džiugina jo gyventojus bei svečius;

Violetai Kasnauskaitei, nevyriausybinės organizacijos Šilalės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkei, už aktyvų dalyvavimą sprendžiant Neįgaliųjų sąjungos narių reikalus Būsto ir aplinkos pritaikymo, Neįgaliųjų reikalų, Neveiksnių asmenų būklės peržiūrėjimo komisijų darbe, sėkmingai įgyvendinant neįgaliųjų socialinės reabilitacijos paslaugų bendruomenėje ir neįgaliųjų socialinės integracijos projektus;

Reginai Danauskienei, Maltos ordino pagalbos tarnybos savanorei, už aktyvią visuomeninę veiklą ir jaunimo pilietiškumo skatinimą. Moteris aktyvi akcijų „Lurdo žvakė“, „Maisto bankas“, „Maltiečių sriuba“, „Gerų darbų savaitgalis“, mokymų dalyvė. Prieš reikšmingiausias metų šventes moteris su dovanėlėmis lanko vienišus senelius ir neįgaliuosius, kartu įtraukdama į šią veiklą ir mokinius;

Danguolei Šerpetauskienei, bendruomenės „Saulietekis“ narei, už pasiekimus švietimo, kultūros, sporto srityse, sėkmingą kultūrinę ir švietėjišką veiklą, regiono etnokultūrinio paveldo saugojimą ir puoselėjimą. Pastatyti 9 spektakliai, jie 50 kartų suvaidinti Šilalės rajone ir visoje Lietuvoje, sėkmingai sudalyvauta dviejuose liaudies teatrų festivaliuose. Ir visa tai – nuo 2012 metų, kai „Paplepiui“ ėmėsi vadovauti režisierė Danguolė Šerpetauskienė. Be atlygio dirbanti savamokslė režisierė, kaip ir jos suburti Grimzdų, Paragaudžio, Lembo kaimų artistai, šiandien nenusileidžia profesionalų vadovaujamiems meno saviveiklos kolektyvams.

Stasei Palekienei, Šilalės sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos pirmininkei, už puikų Šilalės sutrikusios psichikos žmonių globos bendrijos veiklos organizavimą, tradicijų kūrimą ir puoselėjimą, atidą kiekvienam jos nariui. Ji ugdo bendradarbiavimo įgūdžius, skatina bendravimą, domėjimąsi savo kraštu ir kitomis vietovėmis, moko bendrijos narius stiprinti savo emocinę ir fizinę sveikatą, asmens higienos įgūdžius. Moters dėka Šilalės sutrikusios psichikos žmonių globos bendrija ir jos veikla tapo žinoma per socialinį tinklą FACEBOOK;

Daliai Vaišnorienei, Šilalės pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai, už trisdešimt metų sėkmingo darbo VšĮ Šilalės pirminės sveikatos priežiūros centre. Moteris atidi, kruopšti, supratinga ir atsidavusi pacientams Jos ilgamečio darbo patirtis ir profesionalumas leidžia slaugytojai ne tik suteikti reikiamą pagalbą, bet ir patarti susidūrus su liga ar kitokia negalia;

Irenai Šniukienei, Varsėdžių bendruomenės pirmininkei, Šiaulių Rotary klubo „Civitas“ prezidentei, kraštovaizdžio specialistei, už Varsėdžių bendruomenės telkimą ir Varsėdžių kaimo aplinkos puoselėjimą. Nuo 2014 metų, kai Irena Šniukienė subūrė kaimo bendruomenę, Varsėdžių gyvenvietė, o ypač jos centras, gerokai pasikeitė. Prie bažnyčios, kur riogsojo buvusios mokyklos valgyklos griuvėsiai, atsirado gėlynais išpuoštas trijų angelų kalnelis, apleistas kaimo tvenkinys tapo puošmena, o svarbiausia – bendruomenės žmonės įprato rinktis ir savo darbu puošti Varsėdžius. Daugelis darbų čia atlikta ne tik bendruomenės pirmininkės iniciatyva, bet ir jos lėšomis. Unikalus atvejis, kad iš tolimo miesto verslininkė atvažiuotų į kaimą ir imtų jam dirbti, nereikalaudama jokio atlygio, tarsi tai būtų jos pačios tėviškė.

Antanas Pocius, aktyvių kaimo žmonių bendruomenės pirmininkas, atvykti į iškilmingą renginį negalėjo. „Man bus didžiulė garbė nuvykti pas Antaną ir jam pagarbos lašą įteikti asmeniškai“, – iškilmių vakarą pareiškė meras Algirdas Meiženis. Kitą dieną meras aplankė nominantą Kaltinėnų slaugos ligoninėje ir įteikė jam „Pagarbos lašą“, suteiktą už pastangas garsinti Kaltinėnų krašto istoriją Kutalių kaime įkūrus parką, skirtą Lietuvos Prezidentui Aleksandrui Stulginskiui atminti. Jeigu ne Antanas, šiandien mes ne tik neturėtume parko Lietuvos Prezidentui Aleksandrui Stulginskiui atminti, bet ir nežinotume iškiliausio mūsų krašto žmogaus tikslios gimimo vietos. Kurį laiką buvo manoma, kad prezidentas gimęs Šakių kaime, bet istorinę medžiagą tyręs ir vietinius gyventojus apklausęs bendruomenės pirmininkas įrodė, kad Aleksandro Stulginskio gimtinė – gretimame Kutalių kaime. Po to Antanas rajono valdžią įtikino, kad čia reikalingas atminimo parkas, kuris buvo kuriamas ir jo paties, ir jo suburtos kelių kaimų bendruomenės žmonių darbu bei aukomis.

Mindaugui Čepauskui, Šilalės sporto mokyklos krepšinio treneriui, „Pagarbos lašą“ meras A. Meiženis ir Administracijos direktorius V. Jasevičus kitą dieną įteikė savo kabinete. Jam nominacija suteikta už sportinius pasiekimus, garsinant Šilalės vardą. Mindaugas – Šilalės krepšinio klubo „Lūšis“ žaidėjas ir neabejotinas lyderis, komandos kapitonas. Jo suburta komanda kiekvienais metais vis kilo aukštyn, o šiemet „Lūšis“ jau Nacionalinėje krepšinio lygoje – antroje pagal stiprumą šalies lygoje.

Iškilmių vakarą populiarias melodijas iš kino filmų, miuziklų, lietuvių ir užsienio kompozitorių estradines dainas atliko solistai Gintarė Skerytė, Kęstutis Alčauskas, Dainius Puišys. Jiems akomponavo Povilas Jaraminas (fortepijonas), Jaroslavas Cechanovičius (gitara) ir Eugenijus Kasnevičius (kontrabosas). Klasikinius ir Lotynų Amerikos sportinius šokius atliko tarptautinės klasės sportinių šokių šokėjai Katerina Voropaj ir Vadimas Šuško.


Rūta Janavičiūtė
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai

šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Pagerbti-silales-krastui-nusipelne-zmones


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN