Šilalės rajono savivaldybėje aptartos projekto „Tauragė+“ įgyvendinimo galimybės

Naujienos: Savivalda , 2019-12-21 18:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Ketvirtadienį, gruodžio 19 d., į susitikimą su Šilalės rajono savivaldybės meru Algirdu Meiženiu, Administracijos direktoriumiValdemaru Jasevičiumi, Administracijos skyrių, muziejaus, kultūros centro, Šilalės rajono valdomų įmonių darbuotojais ir atstovais atvyko Centrinės projektų valdymo agentūros konsultantas Gediminas Česonis. Vizito tikslas – aptarti pilotinio projekto „Tauragė+“ įgyvendinimo galimybes, nustatyti programos prioritetus.

Viena iš pagrindinių prioritetinių krypčių – Šilalės Dariaus ir Girėno skvero sutvarkymas. Skvere norima įrengti laisvalaikio zonas, įvairius lauko įrenginius. Kitas ne ką mažiau svarbus objektas – daugiafunkcis sporto centras. Įgyvendinant šį projektą, būtų koreguojamas jau parengtas techninis projektas, centras būtų pritaikytas žmonėms su negalia, numatyta vieta konferencijos salei, galimybė įrengti kambarius, kuriuose varžybų metu galėtų apsistoti sportininkai.

Susitikimo metu taip pat kalbėta apie vaikų ikimokyklinio ugdymo plėtrą, daugiafunkcių centrų įrengimą, Šilalės rajono savivaldybės viešosios bibliotekos teikiamų paslaugų plėtrą, psichologų ir kitų paklausių darbuotojų pritraukimą į rajoną, slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugų prieinamumo ir kokybės gerinimą Šilalės rajono ligoninėje, pirminės sveikatos priežiūros centrų ir ambulatorijų paslaugų plėtrą ir pritaikymą neįgaliesiems. Aptarta, kur rajone galėtų būti elektromobilių įkrovimo vietos, teikti pasiūlymai dėl vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo tinklo mažuose miesteliuose ir kaimuose įrengimo. Taip pat kalbėta apie turizmo srities plėtojimą, Paršežerio ir Pajūrio rekreacinėse zonose įrengiant kempingus, vystant apgyvendinimo ir maitinimo paslaugas.
Tauragė+ funkcinės zonos plėtros strategija rengiama siekiant nustatyti Tauragės regiono savivaldybėms svarbius bendrus probleminius klausimus, paskatinti savivaldybes veikti drauge, kartu su socialiniais partneriais ir bendruomenių atstovais ieškoti bendrų regionui ar jo daliai sprendinių, efektyviau pritraukti investicijas ir teikti viešąsias paslaugas.

Funkcinės zonos strategijos parengimas yra bandomoji iniciatyva, kurią inicijavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, Vidaus reikalų ministerija, Finansų ministerija ir Centrinė projektų valdymo agentūra kartu su Tauragės apskrities savivaldybėmis. Numatoma, kad bandomųjų iniciatyvų projektams greta kitų finansavimo šaltinių bus skirtas valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos investicijų finansavimas.


Rūta Janavičiūtė
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Aptartos-projekto-taurage-igyvendinimo-galimybes


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN