Pasitarime aptartos Telšių rajono seniūnijų aktualijos

Naujienos: Savivalda , 2020-01-08 19:50
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šiandien įvyko pirmasis šiemet vadovų pasitarimas su seniūnijų seniūnais. Pasitarime aptarti pagrindiniai šių metų darbai, tikslai, problemos ir gyventojų lūkesčiai. Pasitarime dalyvavo mero pavaduotojas Kazys Lečkauskas, administracijos direktorius Imantas Motiejūnas, direktoriaus pavaduotojas Almantas Lukavičius, dalies skyrių vedėjai.

Telšių rajono savivaldybės administracijos struktūrą sudaro 11 struktūrinių teritorinių padalinių – seniūnijų: Telšių, Degaičių, Gadūnavo, Luokės, Nevarėnų, Ryškėnų, Tryškių, Upynos, Varnių, Viešvėnų ir Žarėnų.

Seniūnijų darbuotojai – savivaldybės atstovai miesteliuose

Telšių mieste ir rajone atlikta daug darbų, o seniūnijoms tenka užduotis ne tik teikti paslaugas gyventojams, bet ir išsaugoti tai, kas sukurta, vykdant tinkamą viešųjų erdvių priežiūrą.

Seniūnijoje dirba nuo penkių iki dešimties darbuotojų, įskaitant seniūną: žemės ūkio specialistai, ūkvedžiai ir kt. Kolektyvai savo veiklą organizuoja teikdami viešąsias paslaugas ir spręsdami ūkinius reikalus: organizuoja bendrojo naudojimo teritorijų, šaligatvių valymą ir priežiūrą, gatvių ir kitų viešųjų vietų apšvietimą, želdinių priežiūrą, priima seniūnijos gyventojus, organizuoja jų pareiškimų, skundų ir pasiūlymų nagrinėjimą, administruoja seniūnijai skirtus asignavimus, atlieka kitas funkcijas.

Seniūnijų darbuotojai yra arčiausiai vietos žmonių esantys savivaldybės administracijos atstovai, kuriems gerai žinomi seniūnijos gyventojų poreikiai bei problemos. Visas seniūnijų aktualijas seniūnai perduoda savivaldybės ir administracijos vadovams reguliariai organizuojamuose pasitarimuose.

Sprendimai priimami komandinio darbo principu

Visos Telšių rajono aktualijos, tikslai, sprendimai savivaldybėje priimami dirbant komandoje: bendradarbiaujant vadovams, seniūnijų ir skyrių darbuotojams. Paslaugos ir darbai savivaldybėje organizuojami atsižvelgiant į finansines galimybes, visuomenės prašymus, problemas.

Pasinaudojus įvairių fondų parama, Telšių rajone sėkmingai įgyvendinta daugybė projektų, kurių rezultatu grožisi ne tik vietos turistai, bet ir užsieniečiai. Telšių rajono savivaldybė suplanavusi įgyvendinti ir daugiau projektų, turima įvairių idėjų ir planų, tačiau, greta didžiulių darbų, reikia nepamiršti svarbiausio – eilinio žmogaus poreikių, kurie kartais yra nesudėtingai įgyvendinami (tvarka ir saugumas, kelio remontas, nuotekų įvedimas, socialinių paslaugų poreikis ir pan.).

Esminiai pasitarimo klausimai

Šiandien vykusiame pasitarime su seniūnais tarėsi ne tik savivaldybės ir administracijos vadovai, bet ir skyrių vedėjai.

Viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus vedėjas Artūras Stirbys su seniūnais diskutavo apie seniūnijų vaidmenį užtikrinant tvarką ir saugumą – kaimuose ir miesteliuose ypač svarbus seniūnijos darbuotojų bendravimas ir bendradarbiavimas su visuomene. Dalyje seniūnijų vis dar egzistuoja atliekų tvarkymo problema: kuriami nelegalūs sąvartynai, kurie naikinami užtveriant teršiamas teritorijas ir kitomis priemonėmis. Ypač svarbu – prevencinė veikla su gyventojais, jų drausminimas, pagarbos gimtajam kraštui ugdymas. Kaimiškose seniūnijose vis dar egzistuoja neprižiūrimų šunų problema – palaidi keturkojai kelia grėsmę aplinkinių sveikatai, Viešosios tvarkos užtikrinimo skyriaus darbuotojai nuolat pagal pranešimus ar savo iniciatyva vyksta atlikti patikrinimų. Tačiau, laukiant atvykstančių minėto skyriaus darbuotojų, gali įvykti nelaimė, todėl ypač svarbu, kad į pranešimus operatyviai reaguotų seniūnijų darbuotojai, kuri taip pat turi teisę ir pareigą ieškoti kompromisų su visuomene.

Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas ir Statybos poskyrio vedėjas Adomas Žvirzdinas su seniūnais tarėsi dėl kelių priežiūros – siekiant apsaugoti kelio dangą, esant lietingam orui būtina uždėti eismą ribojančius ženklus. Už kelių priežiūrą seniūnijose yra atsakingi patys seniūnai – jie nurodo, kokius kelius ir kada valyti.

Finansų skyriaus vedėja Regina Radimonienė seniūnams pristatė šių metų prognozuojamo biudžeto esminius principus, seniūnijoms skiriamus asignavimus. Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Birutė Každailevičiūtė tarėsi dėl nenaudojamo turto pardavimo, daiktų aukcionų, socialinių būstų priežiūros.

Telšių rajono savivaldybės administracija kviečia visuomenę bendrauti ir bendradarbiauti – seniūnijos yra atviros pasiūlymams bei prašymams ir norinčios padėti žmogui išspręsti problemas.

Seniūnijų kontaktai pateikiami paspaudus nuorodą: /go.php/lit/Darbuotoju-kontaktai/1


Skaistė Sadonytė
Telšių rajono savivaldybės informacija
El. p. skaiste.sadonyte@telsiai.lt
Tel.: (8 444) 22365


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN