Teigiami veiklos rezultatai įmanomi tik esant tiesioginiam ryšiui su visuomene

Naujienos: Savivalda , 2020-01-10 21:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šiandien Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Imantas Motiejūnas susitiko su Nevarėnų seniūnijos atstovais: bendruomenių pirmininkais, seniūnaičiais, įstaigų vadovais bei seniūnijos darbuotojais.

Pasitarime aptarti nuveikti ir būsimi darbai Nevarėnų seniūnijos teritorijoje, kultūros bei švietimo įstaigų aktualijos, seniūnaičių ir bendruomenių veiklos prasmė.

Administracijos direktorius Imantas Motiejūnas pristatė planuojamų šių metų biudžeto projektą. Šiemet, be kitų darbų, bus numatyta lėšų Nevarėnų kultūros centro salės grindims keisti.

Pasidžiaugta pernai pabaigtu Nevarėnų seniūnijos pastato remontu, kalbėta apie poreikį sutvarkyti Nevarėnų laidojimo namus. Diskutuota apie tikslą išasfaltuoti Nevarėnuose esantį sporto aikštyną – šiems darbams atlikti nepavyksta rasti rangovo, Savivaldybė jau keletą kartų skelbė viešąjį pirkimą, tačiau pasiūlymai viršija nustatytas finansines galimybes.

Pasidžiaugta aktyviu kultūriniu gyvenimu Nevarėnų seniūnijoje: kultūros centre nuolat vyksta įvairūs renginiai, gyventojai susibūrimus organizuoja ir savo iniciatyva. Nevarėnų kultūros centras prašo savivaldybės skirti kultūrinei veiklai autobusiuką, kuriuo kolektyvai galėtų vykti į pasirodymus. Tikimasi, kad šį prašymą pavyks išpildyti.

Nevarėnuose aktyvūs tiek seniūnaičiai, tiek bendruomenių pirmininkai. Šiuo metu seniūnaičiams už jų veiklą savivaldybė skiria apie 20 eurų į mėnesį, bet ne visi pasinaudoja galimybe pasiimti šias lėšas. Administracijos direktorius I. Motiejūnas pasitarime kalbėjo apie būtinybę didinti išmoką bent iki 50 eurų – ši suma bent iš dalies padengtų seniūnaičių veiklos išlaidas. Manytina, kad išmokos turėtų būti skiriamos ir bendruomenių pirmininkams.

Pasitarime taip pat diskutuota apie kelių tvarkymą – poreikis yra didesnis už finansines galimybes, tad tiek Nevarėnų, tiek kitose seniūnijose vis dar yra nemažai gatvių ir kelių, kuriems reikalingas remontas. Kelių priežiūrai skiriamas lėšas administruoja seniūnai, kurie patys sprendžia, kuriuos kelius tvarkyti.

Visos problemos ir lūkesčiai išsprendžiami ten, kur yra diskutuojama. Administracijos direktorius Imantas Motiejūnas ir toliau vyks susitikti su gyventojais į kaimiškąsias seniūnijas: savivaldybės administracijos veikla gali būti organizuojama tik gyvai, o ne raštais bendraujant ir bendradarbiaujant su visuomene.


SKAISTĖ SADONYTĖ

El. p. skaiste.sadonyte@telsiai.lt
Tel.: (8 444) 22365
šaltinis http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Teigiami-veiklos-rezultatai-imanomi-tik-esant-tiesioginiam-rysiui-su-visuomene/1


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN