Regioninės integracijos projektas „Tauragė+“ aptartas su Vidaus reikalų ministre

Naujienos: Savivalda , 2020-01-21 21:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Sausio 20 d., pirmadienį, Tauragėje vyko Regioninės integracijos projekto „Tauragė +“ posėdis. Į jį atvyko ir su Šilalės rajono savivaldybės meru Algirdu Meiženiu, Administracijos direktoriumi Valdemaru Jasevičiumi, Tauragės rajono meru Dovydu Kaminsku, Jurbarko rajono savivaldybės meru Skirmantu Mackevičiumi, Pagėgių savivaldybės meru Vaidu Bendaravičiumi ir kitais savivaldybių atstovais susitiko vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.



Susitikimo metu kalbėta apie projekto esmę, aptarti tokie siekiai kaip pramoninių rajonų investicinio patrauklumo didinimas, nenaudojamų viešųjų pastatų pritaikymas senyvo amžiaus žmonių priežiūrai, vandens tiekimo ir nuotekų šalinimo mažuose miesteliuose ir kaimuose sistemos sukūrimas ir kvalifikuotų specialistų pritraukimas.

Funkcinės zonos strategijos parengimas yra bandomoji iniciatyva, kurią inicijavo Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija, Vidaus reikalų ministerija, Finansų ministerija ir Centrinė projektų valdymo agentūra kartu su Tauragės apskrities savivaldybėmis. Numatoma, kad bandomųjų iniciatyvų projektams greta kitų finansavimo šaltinių bus skirtas valstybės biudžeto ir Europos Sąjungos investicijų finansavimas.

Kartu su ministre R. Tamašuniene aptarti ir kiti aktualūs rajonui ir regionui klausimai.


Rūta Janavičiūtė
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Regionines-integracijos-projektas-taurage-aptartas-su-vidaus-reikalu-ministre


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN