Kvedarnoje orientacinės varžybos subūrė mokyklos bendruomenę

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-02-12 19:43
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Pastaruoju laiku daug kalbama apie sveiką gyvenseną, ieškoma būdų, kaip vaikus ir jaunimą paskatinti sportuoti. Tuo tikslu Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos mokinių tėveliai vasario 7 d. (penktadienį) suorganizavo naktines orientavimosi varžybas „Įveik tamsą“.



Vos pradėjus temti į gimnaziją susirinko didelis būrys šių varžybų dalyvių – nuo pradinukų iki suaugusiųjų. Iš viso dalyvavo 46 poros vyresnių bei 22 poros pradinių klasių mokinių. Tamsoje pradinių klasių mokiniai varžėsi mokyklos patalpose, o visi kiti išskubėjo į miestelį. Žinoma, jie turėjo žemėlapius, objektų ieškojo ir pagal duotas legendas. Radusi reikiamą vietą, komanda žymekliais pažymėdavo specialias korteles. Galima tik įsivaizduoti miestelio gyventojų nuostabą, kai regėjo nekasdienį reiškinį – tamsoje mirguliuojančias apvalias prožektorių akis.

Nors įveikti trasą buvo skirta valanda, tačiau komandos buvo kur kas spartesnės. Greičiausia pora užduotį įvykdė per 32 minutes. Tiesa, visi grįžo pavargę, tačiau puikios nuotaikos. Dalyvius, pasiekusius geriausių rezultatų, džiugino ir apdovanojimai – medaliai bei prizai. Neliūdėjo ir kiek pasivėlinę. Gimnazijos kiemelyje visų varžybų dalyvių laukė kareiviška košė ir arbata, kurią virė mokinių tėveliai. Dėkojame gimnazijos mokinių tėvų tarybai už puikų renginį ir tikimės, kad šios varžybos įvyks ir kitąmet, nes jos suburia visą mokyklos bendruomenę.


Kvėdarnos Kazimiero Jauniaus gimnazijos informacija
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Orientacines-varzybos-subure-mokyklos-bendruomene


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN