Vasario 16-osios minėjimas ir „Auksinių gilių“ įteikimo ceremonija Šilalėje

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-02-18 17:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Vasario 16 d., minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, Šilalės kultūros centre vyko šventinis renginys, kurio metu apdovanoti Šilalės kraštui nusipelnę žmonės. „Auksinių gilių“ ceremonija vyksta jau 13-ąjį kartą. Pirmą kartą šie apdovanojimai įteikti 2008 metais, švenčiant Lietuvos valstybės atkūrimo 90-ąsias metines. „Auksinė gilė“ įteikta jau 45 kraštiečiams.
Prieš prasidedant iškilmingam minėjimui, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje buvo aukojamos mišios už Lietuvą. Mišių dalyviai, lydimi kariškių ir šaulių, dalyvavo šventinėje eisenoje.
Minėjimui persikėlus į Šilalės rajono kultūros centrą, renginį vedusi Kultūros centro režisierė Loreta Bartkutė, sveikindama šventės dalyvius, pakvietė drauge sugiedoti Lietuvos valstybės himną.
Prisimindami Lietuvos laisvės kelią, susirinkusiuosius Vasario 16-osios proga sveikino ir gražios šventės linkėjo Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis ir Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.
Po sveikinimo kalbų prasidėjo iškilmingas „Auksinės gilės“ apdovanojimų įteikimas. Juos įteikė meras A. Meiženis, Administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius ir Seimo narys R. Žemaitaitis. Pirmoji „Auksinė gilė“ už Šilalės krašto istorijos ir paveldo tyrinėjimus, įamžinimą leidiniuose, populiarinimą ir sklaidą visuomenei įteikta Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Visuomenės sveikatos fakulteto sveikatos psichologijos katedros docentei, daktarei Junonai Silvijai Almonaitienei. Antrasis apdovanojimas už etnokultūros paveldo rinkimą, saugojimą ir propagavimą, už etnokultūros paveldo rinkimą, saugojimą ir propagavimą, už liudijimą apie knygnešių indėlį į tautinės savimonės formavimą įteiktas Šiaulių universiteto docentui Albinui Kavaliauskui. Trečiasis apdovanojimas už etnokultūros meno ir kraštovaizdžio puoselėjimą ir kaimo žmonių gerovės kūrimą įteiktas Tarvydų parko kaimo kapelos įkūrėjui, jau 20 metų jai vadovaujančiam Kęstučiui Tarvydui.
Nominantams taip pat skirtos 15 BSI piniginės premijos.
„Auksinės gilės“ apdovanojimų ceremonijos metu muzikinius kūrinius atliko Plungės simfoninis orkestras (meno vadovė Ieva Lygnugarienė, dirigentas Paulius Lygnugaris), solistai Vaida Genytė ir Valdas Lacko.


Rūta Janavičiūtė
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai
Nuotraukos autorė Ieva Tvaronavičiūtė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN