Frakcijos seniūnas pradėjo kaukių dalijimo akciją

Naujienos: Savivalda , 2020-03-31 22:44
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Vakar Šilalės rajono savivaldybės „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos seniūnas Rimantas Rimkus Laukuvos miestelyje kalbino visus be kaukių į parduotuves einančius žmones.

- Vyručiai, kodėl be kaukių? Ar nežinote, kad tai – jau viešosios tvarkos pažeidimas, už kurį galima bausti? - klausė jis.

- Oi, Rimai, atleisk, nėra kur jų nusipirkti! - teisinosi žmonės, po kauke atpažinę savo rinktą atstovą Savivaldybės taryboje.



Bet nieko politikas nesiruošė bausti ar skųsti. Atvirkščiai – jis pradėjo „Tvarkos ir teisingumo“ labdaros akciją, kurios tikslas – ne bausti, bet padėti žmonėms. Daugelis jų nusipirkti kaukių niekur neranda, o pasidaryti patys nemoka.



- Štai, imkite, dėkit ant veido, - sakė R. Rimkus.

- O kaip ji dedama? - klausė vienas žmogus. Kaukę jis laikė rankose pirmą kartą.

- Štai taip, - sakė Tarybos narys, dėdamas laukuviškiui ant veido kaukę.



Didesniuose miestuose be kaukės į prekybos centrus nenueisi – ten tavęs paprasčiausiai neįsileis. Mažesnių miestelių pardavėjos priverstos taikstytis su karantino tvarkos pažeidėjais, nors pačios dėl to rizikuoja savo sveikata. Žmonės iš jų reikalauja parduoti kaukių, bet parduotuvėse jų paprasčiausiai nėra.



- Štai imkite saują, - sakė pardavėjoms R. Rimkus. - Ateis be kaukių – tegu užsideda.



Per kelias valandas jis išdalijo 50 kaukių, kitą dieną - dar 50. Labdaros akcijai jis paaukojo 100 eurų, už juos nupirkdamas 100 kaukių.

Kaip frakcijos seniūnas, taip ir kiti „Tvarkos ir teisingumo“ komandos nariai labdaros akcijai kaukes pirko už savo pinigus. Iš viso jie nupirko 500 kaukių, kurias pradėjo dalinti pirmiems sutiktiems žmonėms.

O rajono savivaldybė kaukes siūdinasi pati. Jos užsakymu viena miesto siuvėja jų pasiuvo 300, dabar siuva dar 300. Iš rajono biudžeto dar perkama 760 respiratorių. Visa tai bus dalijama seniūnijų, savivaldybei pavaldžių įstaigų darbuotojams ir savanoriams, patiems savivaldybės tarnautojams, nuolatos turintiems kontaktų su gyventojams. Dalinti kaukes ir respiratorius pirmiems sutiktiems žmonėms kol kas ji neturi iš ko.



Petras Dargis,
Savivaldybės mero patarėjas
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Frakcijos-seniunas-pradejo-kaukiu--dalijimo-akcija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN