Vėl griaudėjo motorai (Akmenės r.)

Новости: Спорт , 2022-08-16 20:38
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Praėjusi savaitgalį Akmenėje visu tempu griaudėjo Žemaitijos kroso taurės III etapo dalyvių motorai. Čia susirinko 44 dalyviai iš įvairių Lietuvos ir Latvijos regionų, kurie startavo 7 klasėse, dvi iš jų buvo neįskaitinės. Varžybas atidarė ir sveikinimo žodį sportininkams ir organizatoriams tarė į šventę atvykęs Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Egidijus Janavičius. Diena buvo išties palanki varžyboms, nors ir teko tvardyti dulkes po galingų automobilių startų.

Varžybas pradėjo Super Cars klasė - tai pati galingiausia Lietuvos čempionato automobilių klasė. Joje startavęs Steponas Jančauskis liko trečias, Latvijos sportininkas Valerijs Tolopilo antras, o Extempo narys Jonas Ramanauskas lipo ant aukščiausio apdovanojimų laiptelio. Jonas, susidūręs su avarijos pasekmėmis Vilkyčiuose, atstatė savo automobilį į vėžes ir po 3 etapų bendroje čempionato įskaitoje jis dabar trečias. Kita neįskaitinė klasė – 2000 Super, kurioje startavo taip pat 3 čempionato dalyviai. Su pasimėgavimu į finišo tiesiąją lėkė telšiškiai Žydrūnas Šarkūnas ir Mindaugas Kanapackis, bei Extempo atstovas Laurynas Paulauskas, užsitikrinęs 2 vietą. Beje, Laurynas ankstesniuose Lietuvos čempionato etapuose taip pat susidūrė su didelėmis nesėkmėmis - teko persėsti į kitą kėbulą po galingo vertimosi Šakiuose. Nepaisant to, šiandieną bendroje įskaitoje jis 6 vietoje. Kita dėl mažo dalyvių skaičiaus neįskaitine tapusi klasė - Buggy RWD. Finalą pabaigė tik trys, nes antro starto metu nutrūko jaunausio iš Skabeikių bagio grandinė. Elvinas varžybas „tęsė“ gaudydamas gražius kadrus su fotoaparatu rankose. Vytautas ir Andrius Skabeikiai buvo apdovanoti 1 ir 2 vietos taurėmis, o Mindaugas Kirdeikis nė kiek nepasidavęs varžovams su savo mylimu bagiu iškovojo 3 vietą.

Gausiausia varžybų klasė buvo 1600, kurioje startavo 11 dalyvių. Sugedus klaipėdiečio automobiliui, finale startavo visas likęs dešimtukas. Dar ryte geriausią trasos įveikimo laiką parodęs ventiškis Vismantas Gricius lyderio pozicijos nepaleido visą dieną, tačiau intrigos finale netrūko. Paskutiniuose metruose pristojus automobiliui jis vos neatsisveikino su pirmąja vieta. Už jo ant pakylos lipo biržietis Vytautas Tumasas ir telšietis Matas Pocius. Vismantas pirmauja ir bendroje Žemaitijos taurės įskaitoje surinkęs 69 taškus. Dar viena klasė sulaukusi dviženklio dalyvių skaičiaus – 2000. Galingesniais varikliais startavę sportininkai dvi taures išsivežė į Telšius, kita iškeliavo į Plungę. Po finišo rezultatas buvo kitoks, tačiau po pateikto protesto ir papildomos techninės patikros buvo diskvalifikuotas Latvijos sportininkas, kuris lyderiavo visą dieną. Open 2500 klasėje pirmos dvi vietos iškeliavo į Telšius ir Plungę, o trečioji liko Extempo nario Dariaus Liučvaikio rankose, kuris į savo asmeninę ir klubo įskaitą įrašė 14 taškų ir toliau išlieka 1 vietoje. Ir čia neapsieita be diskvalifikacijų – dėl neleistino kontakto iš prizininkų pašalintas Valerijs Tolopilo.

Dramatiškai baigėsi 2500 RWD klasės finalas. Po starto įvykus susigrūdimui, pirmąjame posūkyje liko stovėti vienintelės varžybų dalyvės moters vairuojamas BMW, o po dviejų ratų į ją nesuvaldęs savo automobilio atsitrenkė ir plungiškis Dovydas Padgurskis. Varžybos buvo sustabdytos, o sportininkas kitu GMP automobiliu išgabentas į Šiaulių ligoninę. Džiugu, kad viskas baigėsi sėkmingai - jau tą patį vakarą sportininkas išleistas namo be jokių rimtų traumų. Kadangi buvo įveikta daugiau nei pusė finalinio važiavimo ratų, pakartotinio starto nebuvo ir tuo metu pirmavęs Extempo narys Nerijus Taujenis lipo ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio, VAZ automobilių fanas Erlandas Novogreckis antras, o prieniškis „ Ekroso“ atstovas Stasys Brundza, taip pat vairavęs labai puošnų žiguliuką, liko trečioje vietoje.

Automobilių sporto klubas „Extempas“ po 3 etapų su 153 taškais išlieka Žemaitijos kroso taurės komanda lydere, tad ir Akmenės rajono mero įsteigta nugalėtojo taurė liko Akmenėje. Antra vieta atiteko Telšių „EMsport“ klubui, o „Keturė Tekėne racing team“ klubo dėka 3 vietos taurė pasiekė Plungę.

Rugpjūčio pabaigoje visų laukia dar vienas Žemaitijos taurės etapas Gargžduose, bei Aukštaitijos kroso taurė Kupiškyje . Norime nuoširdžiai padėkoti visiems prisidėjusiems prie varžybų organizavimo savo technika: Viktorui Gedaminskui, Kęstučiui Vitkui, Audriui Dumsevičiui, Alvydui Žakiui, Vytautui Skabeikiui , Remigijui Tautvydui , JCB vairuotojui Tomui ir Virgiui Montvilai. Taip pat dėkojame visiems klubo teisėjams, nuoširdus ačiū Akmenės rajono savivaldybei, kuri finansuoja sporto projektus. Jų dėka galime lengviau organizuoti varžybas, išleisti sportininkus atstovauti Akmenės kraštą kituose etapuose visoje Lietuvoje. Klubo ir Dainiaus Padgurskio vardu, ypatingai dėkojame GMP paramedikams Pauliui Naumovui ir Dainiui Brenciui, kurie profesionaliai ir greitai suteikė pirmąją pagalbą po susidūrimo su kitu automobiliu.

Varžybos pasibaigė, tačiau emocijos neatslūgs dar ilgai. Vis dar aptarinėjami lenkimai, sėkmės ir nesėkmės sportininkų tarpe. Kas, gali būti smagiau, nei didelė aistra ir azartas pomėgiui?


Automobilių sporto klubo „Extempas“ informacija
Elvino Skabeikio nuotraukos


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/vel-griaudejo-motorai/4562


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN