Šiaulių pareigūnai aptiko kontrabandinių cigarečių krovinį

Новости: Закон , 2022-08-23 22:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai užkirto kelią 11,5 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų patekimui į neteisėtą apyvartą. Bendra aptiktų cigarečių „Minsk Capital MS“, „NZ Gold“, „Winston Blue“, „Prince“, „Marlboro“ vertė siekia beveik 44 tūkst. eurų.

Rugpjūčio 8-osios popietę Akmenės rajone, Kairiškių k., sustabdę automobilį „VW Multivan“, vairuojamą 54 metų Pakruojo rajono gyventojo, salone pareigūnai rado išskirtinį krovinį – 20 dėžių, prikimštų baltarusiškomis cigaretėmis, nepažymėtomis Lietuvos Respublikos banderolėmis. 10 tūkst. automobilyje gabentų cigarečių pakelių vertė siekia 38 tūkst. eurų. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, pareigūnus nuvedęs pas su įtariamuoju susijusius asmenis. Jų namuose ir pagalbinėse patalpose buvo atliktos kratos ir rasta dar pusantro tūkst. pakelių nelegalių cigarečių, kurių vertė – beveik 6 tūkst. eurų.

Kontrabandines cigaretes gabenusiam Pakruojo r. gyventojui tai jau ne pirmas susidūrimas su teisėsauga. Už panašaus pobūdžio nusikalstamas veikas jis anksčiau buvo teistas Vokietijoje, Norvegijoje, Latvijoje.

Lietuvos Respublikos baudžiamajame kodekse numatyta, kad už neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, kurių vertė viršija 250 MGL dydžio sumą, gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN