Muziejus Šeduvoje virs senosios fotografijos dirbtuvėmis (2022-10-15)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Spalio 15 dieną 13 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Šeduvos kraštotyros skyriuje (Radviliškio r.) vyks Atvirųjų fotografijų dirbtuvių edukacinė programa „Cliché verre“. Edukacijos dalyviai susipažins su mišria grafikos ir fotografijos technologija, plačiai naudota XIX amžiaus menininkų.

Pasak edukacijos rengėjų, „Cliché verre“ – fotografijos ir dailės mišinys, menantis laikus, kai fotografija buvo laikoma meniška tada, kai ant jos būdavo kažkas pripiešiama. Edukacijos metu piešiama ant stiklinių, žvakės liepsna aprūkytų negatyvų.

Atvirosios fotografijos dirbtuvės – bendraminčių būrys, susibūręs mokytis, tyrinėti ir populiarinti analoginius, senuosius, alternatyviuosius fotografinius procesus. Edukatoriai populiarina senąją fotografiją, demonstruoja fotografinį amatą, fotografinių atlikimo technikų paveldą, moko klasikinių ir alternatyvių fotografinio atlikimo technikų.

Edukacijos dalyvių skaičius ribotas, būtina išankstinė registracija tel. 8422 56110.
Šeduvos kraštotyros skyriuje lankytojai ras ir daugiau veiklų, susijusių su fotografija: neseniai fragmentiškai atkurta fotografo Stasio Tautkevičiaus studija, o parodoje "Šeduvos miestas ir miestiečiai" eksponuojama daugybė senųjų nuotraukų, atspindinčių miestą ir jo gyventojus.
Kitą šeštadienį, spalio 22 dieną, Šeduvos kraštotyros skyriuje (Panevėžio g. 24) farmacijos istorikas dr. Tauras Antanas Mekas skaitys paskaitą „Lietuvos senųjų vaistinių istorija“.

Įdomūs susitikimai su mokslininkais, edukacijos muziejuje Šeduvoje vyksta visus spalio savaitgalius.


Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Radviliškio rajono savivaldybė.
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio informacija

Augustės Labenskytės nuotrauka


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN