Gamtos mokslų laboratorija atidaryta Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijoje (Kelmės r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

2023 m. sausio 24 d. Užvenčio Šatrijos Raganos gimnazijoje atidaryta Gamtos mokslų laboratorija, kuri leis moksleiviams pažinti pasaulį, pasitelkiant eksperimentų ir tyrimų metodus.

Šia proga gimnazija sulaukė svečių ­– Savivaldybės mero pavaduotojo Egidijaus Ūkso, Tarybos narės Danutės Ivanauskienės ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjos Justinos Zaleckienės, pasidžiaugusių naujai įrengta laboratorija ir linkėjusių sėkmės, panaudojant naujas galimybes mokinių ugdymui.

Svečius pasitiko gimnazijos direktorius Albertas Pumputis, pavaduotoja ugdymui Silva Vaškevičienė bei biologijos ir chemijos mokytojos – Vilma Petrikienė ir Loreta Dukauskienė. Gimnazijos direktorius A. Pumputis pristatė laboratorijos erdvę, kuriai įkurti 13 tūkstančių eurų skyrė Savivaldybė, o gimnazija iš sutaupytų mokymo lėšų pridėjo tiek pat. Įrengta laboratorija ir šalia jos esantis biologijos kabinetas, kuriame mokiniams vyks teorijos pamokos.

Gimnazijos vadovas svečiams aprodė naujai įsigytas priemones laboratoriniams, praktiniams biologijos ir chemijos darbams atlikti. Po oficialios atidarymo šventės laboratorijoje pirmieji veiklas pradėjo I g ir II g kl. mokiniai. Susirinkusieji stebėjo mokinių atliekamus biologijos ir chemijos laboratorinius darbus.

Gimnazijos gamtos mokslų ir pradinių klasių mokytojai, mokiniai galės išnaudoti laboratorijos galimybes tam, kad įgytų žinių, naujų kompetencijų ir gerintų mokymosi pasiekimus. Inovatyvioje laboratorijoje vyks šiuolaikiškos biologijos, chemijos, fizikos pamokos, įgalinančios efektyviai plėtoti vieną iš gimnazijos pasirinktų ugdymo sričių – STEAM veiklas.


Chemijos mokytoja Loreta Dukauskienė
šaltinis: https://www.kelme.lt/gamtos-mokslu-laboratorija-atidaryta-uzvencio-satrijos-raganos-gimnazijoje/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN