Ten, kur gyvena knygos (Mažeikių r.)

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Vasario 1 d. Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos Viekšnių miesto filiale lankėsi Viekšnių lopšelio-darželio „Liepaitė“ „Smalsučių“ grupės ugdytiniai. Daugelis vaikų bibliotekoje lankėsi pirmą kartą. Mūsų susitikimo tikslas – susipažinti su biblioteka, jos paskirtimi ir knygų įvairove.

Būsimiems mažiesiems skaitytojams žaidimo forma, skaitant šveicarų autorių L. Pauliir ir K. Schärerdueto knygelę „Piplioteka??? Lapė bibliotekoje“, buvo pristatyta biblioteka, paaiškinta knygelių išdavimo ir grąžinimo tvarka. Darželinukai susipažino su bibliotekoje gyvenančiu zuikiu Saliamonu, vartė knygeles. Be abejo, vaikams labiausiai patiko interaktyvios knygos. Bibliotekininkė pademonstravo, kaip naudodamiesi išmaniąja programėle „Peliūnės dainelės“ skaitytojai gali mėgautis kompozitoriaus Sigito Mickio sukurtomis ir Nedos Malūnavičiūtės įdainuotomis dainelėmis.

Mažųjų „smalsučių“ bibliotekoje laukė užduotėlė. Zuikis Saliamonas bibliotekoje paslėpė lobį. Jį vaikai turėjo surasti remdamiesi nuorodomis žemėlapyje. Taip jie susipažino su bibliotekos patalpomis, sužinojo, kur gyvena jiems skirtos knygos. Gan greitai surasto lobio dėžutėje kiekvienas rado po knygos skirtuką, kurį pažadėjo įsidėti į savo mėgstamiausią knygutę.

Labai džiaugiamės, kad pirmas susitikimas vaikams paliko didelį įspūdį. Tikimės, kad artimiausiu metu skaitymas taps jiems vienu iš įdomiausių laisvalaikio užsiėmimų, o pirmoji bibliotekoje paimta knygelė bus ne paskutinė, o tik pati kelionės pradžia į stebuklingą knygų šalį.

Ačiū už bendradarbiavimą Viekšnių lopšeliui-darželiui „Liepaitė“.



Rasa Vilkaitė,
Mažeikių Henriko Nagio viešosios bibliotekos
Viekšnių miesto filialo bibliotekininkė

Nuotraukos Onos Pačengienės


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN