Kamerinio choro „Bičiuliai“ gimtadienio koncerte skambės kolegų ir draugų muzikiniai sveikinimai

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2024 m. sausio 21 d. 14 val. Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje vyks Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė) kūrybinės veiklos 35-mečiui skirtas šventinis koncertas „Susibičiuliavę dainoje“. Sekmadienį scenoje dainomis sveikins chorą ir būrys draugų, kurie, viliamasi, ne tik įneš naujų garsų į šventinę gimtadienio programą, bet ir muzikiniais pasirodymais, šiluma apgaubs kiekvieną žiūrovą.
Organizatorius – Šiaulių kultūros centras. Renginys nemokamas.

Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė) veikla oficialiai skaičiuojama nuo 1990 m., bet pirmieji koncertai įvyko dar 1989 m. Daugiau nei du dešimtmečius chorui vadovavo jo įkūrėjas Stasys Žalalis (1943–2013 m.), nuo 2014 m. iki 2018 m. kamerinio choro chorvede buvo Ilmera Abromavičienė, nuo 2018 m. choro vairas patikėtas Ritai Daukantaitei. Kolektyvas daugiau nei tris dešimtmečius aktyviai koncertuoja ne tik Šiauliuose, bet ir visoje Lietuvoje. Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Bičiuliai“ jungia dainos mylėtojus, kurie ne tik populiarina chorinio dainavimo kultūrą, bet ir atliekamais kūriniais puoselėja lietuvybę.
„Kamerinis choras „Bičiuliai“ bičiulystę vysto dainomis, kuriomis metų metus augino kultūrą, dalijosi patirtimi ir kvietė bendruomenes mylėti muziką. Džiugu, kad kolektyvo nueitas kūrybinis kelias ne tik juos suartino, tapo gyvenimo dalimi, bet ir iki šiol augina kamerinės muzikos žanro žinomumą“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.
Ilgametę patirtį choriniame dainavime turinti kamerinio choro „Bičiuliai“ meno vadovė Rita Daukantaitė įsitikinusi, kad chorą jungia praeitis, dabartis ir ateitis. „Koncerte supinsime tris su puse dešimtmečio trunkančią muzikinę draugystę į dainų sūkurį, kuriame džiaugsmas ir vienybė skambės kiekvienoje natoje. Tikimės, kad šis muzikinis džiaugsmas palies slapčiausias kiekvieno klausytojo sielos gelmes“, – sako Šiaulių kultūros centro kamerinio choro „Bičiuliai“ meno vadovė Rita Daukantaitė.
Sausio 21-ąją Šiaulių kultūros centro Kamerinėje salėje vyksiančiame 35-mečio koncerte „Susibičiuliavę dainoje“ dalyvaus ir dainomis Šiaulių kultūros centro kamerinį chorą „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė) sveikins Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Vasara“ (meno vad. Kornelijus Luotė, koncertmeist. Rita Ragauskaitė), Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Atžalynas“ (meno vad. Mindaugas Žalalis, koncertmeist. Andrius Bartulis) ir Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro mišrus choras „Ventus“ (vad. Hana Mockienė). Jubiliejiniame koncerte dalyvaus ir gimtadienį minintis Šiaulių kultūros centro kamerinis choras „Bičiuliai“ (meno vad. Rita Daukantaitė, koncertmeist. Jūratė Deveikytė), kuris savo gerbėjams ir draugams padovanos geriausius ir gražiausius kūrinius.
Organizatoriai viliasi, kad Šiaulių kultūros centre skambėsiančios dainos taps ne tik puikia muzikine dovana klausytojui, bet ir kurs bendrystę, praturtinsiančią žiemišką sekmadienio popietę.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Mėgėjų meno skyriaus vedėja Aušra Brijūnienė, mob. +370 655 25 527, e. p. ausra.brijuniene@siauliukc.lt

Rolando Parafinavičiaus nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN