Klaipėdoje su įkalčiais sulaikyti asmenys įtariami platinę skysčius su narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis (Video)

Новости: Закон , 2024-02-17 11:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Klaipėdos m.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai slaptos operacijos metu Klaipėdoje su įkalčiais sulaikė jaunuolius, įtariama platinusius skysčius su narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos, kad 20 m. ir 23 m. vaikinai įtariama platino jaunimo tarpe populiarius, elektroninėms cigaretėms skirtus, garinimo skysčius su galimai narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis.

Uostamiesčio teisėsaugininkai šių, anksčiau neteistų, uždarosiose akcinėse bendrovėse dirbančių, asmenų atžvilgiu atliko slaptas operacijas.

Dar 2023 m. gruodžio mėn. tyrimo metu užfiksuota, kaip 20 m. jaunuolis Klaipėdoje pardavė skystį su psichotropine medžiaga pirkėju apsimetusiam asmeniui.

2024 m. sausio mėn. KPONTV pareigūnai užfiksavo, kaip kitas 23 m. vaikinas Klaipėdoje pardavė skystį su įtariama psichotropine medžiaga pirkėju apsimetusiam asmeniui.

Tęsdami tyrimo veiksmus, š. m. sausio mėn. policijos pareigūnai Klaipėdoje, Vaidaugų g., abu asmenis sulaikė.

Tą pačią dieną, atlikę kratą įtariamųjų gyvenamojoje vietoje, tyrėjai rado skysčių su įtariama narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis, smulkintuvą, elektronines svarstykles bei apie 7 000 Eur.

20 ir 23 m. bendrininkams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Laikinai apribotos nuosavybės teisės į pastariesiems priklausančias pinigines lėšas – beveik 7 000 Eur.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Video mežiaga:


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN