Vasario 16-ąją Šiauliuose atkurtas istorinio dokumento pasirašymo momentas

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

2024 m. vasario 16-ąją pagrindinėje Šiaulių miesto aikštėje įprasminta Lietuvos valstybės atkūrimo diena. Saulės miesto širdyje vykęs renginys prasidėjo iškilminga Trispalvės pakėlimo ceremonija, po kurios šiauliečių ir miesto svečių laukė teatralizuota muzikinė programa „Signatarai. Nuotrauka ilgai atminčiai“. Valstybinę reikšmę turinčios datos įprasminimas susirinkusiesiems priminė ne tik istorinę dieną, bet ir augino patriotizmą.
Rengėja – Šiaulių miesto savivaldybė. Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas tradiciškai prasidėjo šv. Mišiomis Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedroje. Iš karto po jų Šiaulių pučiamųjų orkestro (meno vad. ir dirig. S. Vaičiulionis, dirig. G. Brūzga) lydimi vėliavnešiai įžengė į Prisikėlimo aikštę. Šventinio minėjimo metu, skambant Lietuvos valstybės himnui, kurį giedojo solistas Juozas Janužas, buvęs Šiaulių miesto meras, ilgametis miesto Tarybos narys, politikas ir visuomenininkas Vytautas Juškus iškilmingai pakėlė valstybės vėliavą.

Sveikinimo žodžius susirinkusiems šiauliečiams tarė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas: „Neįtikėtina, ką šiandien mes kuriame. Kai taip gausiai susirinkę giedame tautišką giesmę nuo vyriausio iki mažiausio tai reiškia, kad Lietuva yra labai stipri. Ji yra stipri istoriškai ir tą stiprybę sukuria žmonės. Sveikinu jus visus su nuostabia Lietuvą apjungiančia švente. Su Vasario 16-ąją“, – sakė A. Visockas.

Renginį vainikavo teatralizuota muzikinė programa „Signatarai. Nuotrauka ilgai atminčiai“. Čia pagrindinėje miesto aikštėje signatarus įkūniję Valstybinio Šiaulių dramos teatro, Naisių vasaros teatro aktoriai ir Šiaulių kultūros centro mėgėjų meno kolektyvų nariai atkūrė paties svarbiausio tuo laikotarpiu dokumento – Lietuvos Nepriklausomybės Akto – pasirašymo momentą, po kurio laukė įvykio liudytojų įamžinimas fotografijoje.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjime skambėjo Šiaulių pučiamųjų orkestro (meno vad. ir dirig. S. Vaičiulionis, dirig. G. Brūzga) ir solisto Juozo Janužo atliekami muzikiniai kūriniai, kurie susirinkusiesiems priminė ne tik vingiuotą ir iššūkių pripildytą šalies istoriją, bet ir įpūtė meilės bei tikėjimo savo valstybės tvirtybe.

Vasario 16-ąją šiauliečiai ir miesto svečiai švęsti gali dalyvaudami jausminguose koncertuose, poetinėje akcijoje, ekskursijoje, viešoje paskaitoje, lietuvių poetų tekstų skaitymuose, lankydamiesi nemokamose parodose ir muziejuose. Visą renginių programą galima rasti Šiaulių kultūros centro (www.siauliukc.lt) arba Šiaulių miesto savivaldybės (www.siauliai.lt) interneto svetainėse.

Informaciją teikia Šiaulių kultūros centro Renginių organizavimo skyriaus vedėja Asta Vaitkienė, mob. +370 671 42 901, e. p. asta.vaitkiene@siauliukc.lt.


Rolando Parafinavičiaus nuotraukos


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN