Erasmus+ projektas „Rural Youth Parliament“

El. pašto adresas: giedre@tavoeuropa.eu

Baigiasi dvejus metus trukęs Erasmus+ projektas „Rural Youth Parliament“ (liet. „Kaimo jaunimo parlamentas“), kurio tikslas – įgyvendinti jaunimui skirtas veiklas, siekiant juos aktyviai įtraukti į savo bendruomenių gyvenimą, skatinti pilietinį įsitraukimą ir palengvinti galimybę keistis geriausios praktikos pavyzdžiais su kitais Europos jaunuoliais įvairiose nuošaliose ar kaimo vietovėse. Šį projektą įgyvendino keturios organizacijos: Asociatia GAL Napoca Porolissum (Rumunija), Learning for Integration ry (Suomija), Commune Ploeuc L’Hermitage (Prancūzija) ir Asociacija Tavo Europa (Lietuva).

Pagrindiniai šio projekto rezultatai:
1. Tarptautinio bendradarbiavimo gerosios praktikos vadovas kaime gyvenančio jaunimo įtraukimui. Vadovas yra puiki priemonė su jaunimu dirbantiems asmenims, nes jame surinkta informacija, metodai, veiklos pavyzdžiai ir vietos geroji patirtis, susijusi su jaunimo įtraukimu.
Novatoriška kaimo jaunimo parlamentų organizavimo nepalankioje padėtyje esančiose bendruomenėse metodika.
Pagrindinis metodikos tikslas – pateikti geriausius metodus organizuojant kaimo jaunimo parlamentą, apimančius logistikos aspektus, dalyvių atranką ir dalyvių motyvaciją dalyvauti renginyje.
2. Kaimo jaunimo parlamento simuliacijos. Tai veiksminga edukacinė priemonė, suteikianti jauniems žmonėms galimybę ugdyti tokius svarbius įgūdžius kaip vieši debatai, nuomonės formavimas, viešasis kalbėjimas, derybos ir kritinis mąstymas.

Įgyvendindami projekto tikslus partneriai siekė sukurti aktyvią jaunų žmonių bendruomenę, gebančią siūlyti ir įgyvendinti vietos projektus, puoselėti demokratines vertybes ir reaguoti į visuomenei kylančius iššūkius.

Projekto metu veiklos vyko ir Lietuvoje, įtraukusios mažesniuose miestuose ar kaimiškose gyvenantį jaunimą į bendruomenį gyvenimą.

Daugiau informacijos apie projektą ir jo rezultauts:
https://ruralyouthparliament.napocaporolissum.ro/
https://www.facebook.com/ruralyouthparliamentproject


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN