Prevencinių priemonių rezultatai

Новости: Закон , 2024-03-14 22:35
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Policijos pareigūnai nuo 2024 m. kovo 4 d. iki 6 d. vykdė prevencinę priemonę pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, važiavimo per sankryžas, šviesoforo signalų paisymo kontrolę, kurios metu nustatė 16 pažeidimų (Tauragė – 8, Šilalė – 2, Šilutė - 6). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 420 str.

Nuo kovo 8 d. iki 10 d. buvo vykdoma vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų kontrolė. Priemonės metu nustatyti 3 pažeidimai (Šilalė – 2, Šilutė - 1). Pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 422 str.

Kovo 10 d. apie 14.10 val. Šilutės r., Vilkyčių k., asmuo vairuodamas automobilį „Mazda 323“ nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į kelio ženklą ir pasišalino iš įvykio vietos nepranešęs policijos pareigūnams. Paaiškėjo, kad už minėto automobilio vairo sėdėjo ir eismo įvykį sukėlė neblaivi (1,54 prom) moteris, gim. 1990 m. Dėl šio atvejo policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 2811 str. 1 d. Atminkite, kad sėsti už automobilio vairo išgėrus yra griežtai draudžiama, tokiu elgesiu keliate pavojų ne tik sau, bet ir aplinkiniams.

Nuo kovo 11 d. iki 17 d. policijos pareigūnai vykdo vairuotojų veiklos, nesusijusios su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis vairuojant, kai neturima laisvų rankų įrangos), privalomų saugos priemonių (saugos diržų, saugos šalmų, vaikams skirtų specialių sėdynių (prisegimo sistemų) naudojimo kontrolę.

Saugių kelionių!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN