Rajone įvairiais renginiais paminėta Pasaulinė Žemės diena

El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Kovo 20-ąją, minint Pasaulinę Žemės dieną, Mažeikių rajone vyko įvairūs renginiai, kviečiantys puoselėti ir saugoti žemę – diskusijos, edukacijos, inkilų kėlimo ir kitos akcijos.

Tirkšlių pušyne Valstybinių miškų urėdijos atstovas susirinkusiesiems pasakojo apie miško išsaugojimą, kvietė diskusijai apie gamtą, jos gyventojus. Į medžius įkelti inkilai, kuriuos gamino Tirkšlių darželio „Giliukas“ bei Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio progimnazijos bendruomenės, seniūnijos darbuotojai. Renginio metu žmonės sustodami atitinkama tvarka „parašė“ žodį „ŽEMĖ“. Dainas dovanojo Tirkšlių kultūros centro mažosios vokalistės Milita ir Austėja, jų vadovė Gintė Venclovienė.

Šerkšnėnuose ir Žemalėje vykusiuose renginiuose susirinkusieji aktyviai dalyvavo pokalbiuose ir diskusijose apie žemės turtus ir būtinybę juos išsaugoti. Žemalės pradinio ugdymo skyriaus bei Šerkšnėnų vaikų dienos centro „Mažasis princas“ bendruomenės pasidalijo žiniomis apie Pasaulinę Žemės dieną. Į medžius prie Šerkšnėnų kultūros centro bei Žemalės kultūros namų įkelti seniūnijos darbuotojų gaminti inkilai.

Židikų kultūros centre surengta edukacija apie Lietuvoje gyvenančius paukščius. Joje dalyvavo Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazijos mokiniai. Rodyti filmukai, piešti paukšteliai, į medžius kelti inkilai, kuriuos pagamino Kultūros centro darbuotojai.

Kovo 20-oji Pasauline Žemės diena paskelbta neatsitiktinai. Šią dieną ateina pavasario lygiadienis – dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas visuose Žemės rutulio kampeliuose.

Tirkšlių, Šerkšnėnų ir Židikų kultūros centrų nuotraukos.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: https://mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/rajone-%C4%AFvairiais-renginiais-pamin%C4%97ta-pasaulin%C4%97-%C5%BEem%C4%97s-diena/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN